lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Vloerlampen

2 min gelezen

Voordat je een vloerlamp voor buiten kiest, moet je zeker eens kijken welke lamp perfect bij jou past. Vloerlampen voor buiten: waar moet je op letten?

Bijna iedereen lijkt geobsedeerd te zijn door de trend van de staande lamp voor buiten. Overal zie je aanbiedingen voor de geweldige tuinvloerlampen. Met kabel, batterij of multifunctioneel. Er zijn talloze manieren om een ​​staande lamp in de tuin te gebruiken. Zodat je snel en gemakkelijk het juiste model kunt vinden, laat ik je vandaag zien waar je op moet letten bij vloerlampen.

Kan de staande buitenlamp worden gedimd?

Wil je gezellig licht, kies dan voor een staande buitenlamp met dimfunctie. Met de lichtschakelaar (dimmer schakelaar) is een traploos dimbare lamp in te stellen en kies je altijd de juiste lichtsterkte voor je tuin. Zeker voor het terras of balkon is het verstandig om voor een instelbare lichtintensiteit te kiezen, want er is niets erger dan verblindend licht op een gezellige barbecue-avond.

Let ook op de lichte kleur!

De lichtkleur heeft direct invloed op je stemming. Voor een gezellige sfeer kiest u best voor warm wit voor uw staande buitenlamp. Als het om pad verlichting gaat, kun je daglichtwit gebruiken om een ​​heldere verlichting te creëren die struikelgevaar voorkomt.

Bewegingsmelder voor de buitenvloerlamp?

Vooral buiten zijn mensen blij als het licht automatisch aangaat. Buitenverlichting met bewegingsdetectoren is altijd erg populair. Een bewegingsmelder is zinvol, zeker als je buitenvloerlamp bij de entree is geïnstalleerd. Hierdoor gaat het licht aan als er beweging is. Als je een hoogwaardige sensor gebruikt, kun je zelfs voorkomen dat de lichten aangaan als er een dier langsloopt of als de wind door de bomen waait.

Systeem of enkele armatuur?

Wil je gewoon een accent leggen of moet je de hele tuin voorzien van een verlichtingssysteem? Met een enkele armatuur kun je bijna alles kiezen wat je wilt, maar met een staande buitenlamp die je wilt integreren in een totaal verlichtingsconcept, moet je goed nadenken over wat je nodig hebt. De lamp moet worden afgestemd op de rest van uw buitenverlichting.

Staande lamp voor buiten: vergeet uw veiligheid niet!

Met outdoor verlichting moet je altijd aandacht besteden aan de bescherming van intellectuele eigendom. Als de bescherming te strak is, kan deze snel gevaarlijk worden. Daarom is alles van IP 44 een goede keuze