lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Zo maak je gebakken banaan

2 min gelezen
gebakken banaan

Gebakken banaan is een populair Chinees gerecht waar bijna iedereen wel van houdt. Krijg je mensen te eten en wil je een oosters gerecht bereiden? Maak deze lekkere warme banaan dan als bijgerecht. Je kan het ook eten als een heerlijk toetje met een bolletje ijs. Wil je graag gebakken banaan bereiden? Lees hieronder dan onze favoriete manier om gebakken banaan te bereiden!

 Hoeveel tijd heb je nodig?

Het is goed om te weten dat je meer dan een uur van te voren moet beginnen met het maken van dit recept. Het beslag moet namelijk een uur rusten voor je begint met het bakken van de bananen. Begin dus ruim op tijd, zodat je geen tijd te kort komt.

gebakken banaan

 Wat heb je nodig?

Voor 12 stukjes heb je nodig:

– 4 gele bananen

– 160 ml water

– 120 gram spelt bloem (of natuurlijk gewoon tarwebloem)

– 20 gram maizena

– 10 gram bakpoeder

– Een snufje zout

– 2 eetlepels zonnebloemolie plus meer om in te bakken

 Hoe maak je het?

Als je de ingredienten in huis hebt is het tijd om aan de slag te gaan met het maken van de bananen. Meng eerst het water, het bloem, de maizena, de bakpoeder, het zout en de olie met elkaar tot een mooi, egaal beslag. Laat het beslag vervolgens een uur rusten onder een laag folie. Je kan het beslag gewoon buiten de koelkast bewaren. Als het beslag klaar is, verhit dan een ruime laag olie in een pannetje. Snij de bananen in drie stukken en dep de stukken banaan in het beslag en leg ze in het pannetje. Het is het handigste om drie stukken tegelijk te bakken, maar als je een hele grote pan hebt kan je natuurlijk ook meer stukken tegelijk bakken. Bak de stukjes banaan ongeveer twee minuten per kant of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de banaan uitlekken op keukenpapier en serveer de banaan met een beetje poedersuiker. En smullen maar!