lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

4 ideeën om te doen op een warme zomerdag in Nederland

2 min gelezen
boot huren

Op een warme zomerdag in Nederland is het soms lastig om te bedenken wat te doen. Voor wie in Nederland woont, zijn er genoeg leuke activiteiten om van te genieten tijdens de warmere maanden. Of je nu op zoek bent naar iets buitenshuis of een meer relaxte dag binnenshuis, in dit artikel vind je vier ideeën voor een perfecte zomerdag in Nederland.

1.     Bezoek de Amsterdamse grachten

Er gaat niets boven een ontspannen boottochtje door een van de vele Amsterdamse grachten. Tijdens een rondvaart kun je de eeuwenoude Nederlandse architectuur van dichtbij bekijken en er zijn prachtige fotomomenten. Bovendien kun je onderweg stoppen bij een aantal leuke cafés voor een hapje en een drankje. Ook kun je zelf een boot huren en de grachten over varen. Nodig je vrienden uit en maak er een zomers uitje van.

2.     Maak een dagtocht naar Den Haag

Als je op zoek bent naar iets meer stedelijks, maak dan een dagtocht naar Den Haag. Deze bruisende stad biedt veel bezienswaardigheden, zoals de Grote Kerk, het Binnenhof, het Mauritshuis en nog veel mee. Misschien bezoek je de stad terwijl er markt is, die je ook kunt bezoeken op een zomerdag. 

3.     Wandel door Nationaal Park De Hoge Veluwe

Met de zandduinen en uitgebreide netwerk van paden is Nationaal Park De Hoge Veluwe een uitstekende plek voor wandelaars van alle niveaus. Je verkent het park te voet of huurt fietsen bij een van de vele verhuurbedrijven en je in je eigen tempo een weg door het park banen.

Veluwe

4.     Zonnen en zwemmen bij Blijburg Beach

Als je op zoek bent naar een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven, dan is Blijburg Beach precies wat je nodig hebt. Dit strand ligt op een kunstmatig eiland in het Amsterdamse IJmeer en heeft alles van ligplekken met parasols tot foodtrucks die heerlijke lekkernijen serveren. Dit alles is omgeven door een prachtig uitzicht dat je na je bezoek een verfrist en ontspannen gevoel geeft.

Met al deze geweldige activiteiten die deze zomer in Nederland beschikbaar zijn, is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar avonturen in de buitenlucht of ontspannende dagen binnenshuis, er is zeker iets dat jij leuk vindt. Dus roep je vrienden of familieleden bij elkaar (of ga alleen als je dat leuk vindt) en ervaar de zomer op z’n best.