lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

De gouden driehoek voor een betere, gezondere en succesvolle lifestyle

3 min gelezen

Vrijwel ieder mens wil graag gelukkig, sportief en rijk zijn. Maar hoe krijgen we dit allemaal voor elkaar? Met een vaste baan van 40 uur in de week en meerdere avonden sporten zijn we de meeste tijd al kwijt die we hebben. En dan houden we natuurlijk nog wel iets tijd over om leuke dingen te doen. Het lijkt onmogelijk, maar dat is het absoluut niet. De sleutel is om een aantal keuzes anders te maken in je leven en op een aantal punten te focussen. Wij geven hieronder meer informatie over deze punten en handige tips die direct zijn te gebruiken.

Kennis, fysiek en efficiënt/effectief werken

Vanaf het moment dat we jong zijn gaan we naar school om onze kennis op niveau te brengen. Hoe vaak krijgen we ook wel niet te horen dat we in een kenniseconomie leven? Dit is echter ontzettend waar, want wie veel van een bepaald onderwerp af weet kan hier erg succesvol in worden. De kunst is dus ten eerste om datgene te vinden waar jij graag veel vanaf wilt weten en hier vervolgens helemaal voor te gaan. Wordt de kenner in jouw vakgebied en bedrijven zullen staan te springen om jou in dienst te mogen nemen. Of je gaat voor jezelf werken en bepaalt je eigen tarieven.

Naast kennis is je lichaam belangrijk. Wie gezond leeft zal minder te maken krijgen met medische kosten en ziekte waardoor we (tijdelijk) niet in staat zijn om te werken of zelfs om leuke dingen te doen. Anderzijds zorgt een gezond lichaam juist ook voor nog veel meer energie dan je voorheen had. Wellicht kun je met een gezonde levensstijl juist veel makkelijker meerdere uren door werken en vervolgens nog veel meer energie overhouden dan je voorheen überhaupt had toen je minder uur werkzaam was. Een gezonde levensstijl creëer je door de juiste gezonde voeding te eten en voldoende te bewegen. Met gezonde voeding bedoelen we uiteraard ook het eten en drinken van zo weinig mogelijk ongezonde spullen. Mensen beseffen vaak niet hoe belangrijk de voeding voor ons is. Voeding bepaald voor het overgrote gedeelte hoe snel we vooruitgaan met onze sportprestaties, maar ook ons geluksgevoel wordt voor een groot gedeelte bepaald door de voeding die we eten. Kies bijvoorbeeld vaker voor verschillende superfoods, omdat hier een hoge dosering aan verschillende voedingsstoffen in te vinden is. Superfoods zijn er overigens in veel verschillende vormen, zoals poeders, repen, supplementen en verse producten. Bekijk hier alles wat je kunt krijgen om te starten met je gezonde levensstijl!

Dan is het belangrijk om efficiënt en effectief te werken. Daarmee bedoelen we de planning. Dit wordt door veel mensen onderschat, maar wanneer we leren hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen werken kunnen we ontzettend veel tijd in ons leven besparen of juist veel hogere resultaten behalen. Een goed voorbeeld van efficiënt werken wordt besproken op de website en in het boek van ‘The 4-hour workweek’.

De punten versterken elkaar

Een groot voordeel aan alle voorgaande punten is dat ze elkaar juist versterken. Zorg jij voor veel kennis? Kennis op het gebied van voeding en sport en in combinatie met slim plannen zorgt ervoor dat jouw sportprestaties en het eten er ook hard op vooruit gaan. Je kunt slimmeren keuzes maken wanneer het gaat over voeding en hoe je moet sporten. Andersom zullen een gezonder en gelukkiger lichaam zorgen voor betere werkprestaties.

Dit heb je misschien gemist