lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Beste cadeautjes voor nieuwe moeders

2 min gelezen

Heb je een vriendin die net nieuwe moeder is? Of misschien is het je eigen dochter, of schoondochter. Misschien is het je zus, maakt allemaal niet uit, het is superleuk en wat voor relatie ze tot je heeft, je wilt haar helpen! Het is een hele mooie periode om nieuwe moeder te zijn maar ook uitdagend. Vooral als het haar eerste keer is als moeder kan het echt lastig zijn om alles in het leven te balanceren. Ze heeft zeker alle liefde nodig van de mensen om haar heen. En op het moment mag alle aandacht wel even op de baby gericht zijn als het om cadeautjes gaat. Het kan namelijk wel even een tijdje duren voordat je alles hebt wat je nodig hebt. hippe babykleding merken zijn heel leuk om te geven bijvoorbeeld want dat koopt de mama niet zo snel zelf, leuke kindermerkkleding kan je ook niet echt genoeg van hebben. We geven je hier meer ideeën. 

Kleding

Het is dus superleuk om kleding te geven. Denk dan bijvoorbeeld aan een mega schattige onesie of feetje wafel pyjama. Dat is zo superleuk om te zien, en je zult smelten wanneer de mama je een foto stuur van de kleine baby die het aan heeft. Het is leuk om een beetje je eigen stijl erin te verbinden, dus wees niet bang om goed te kijken. Er zijn heel veel leuke merken online te vinden, kijk bijvoorbeeld bij dirkje. Kleding moet ook constant bijgekocht worden, dus bij twijfel is het zeker beter om kleding te kopen die iets groter is en niet kleiner. Want het kindje zal zeker groeien maar als het goed is niet kleiner worden! Dus houdt dat in je achterhoofd. Verder is het dus echt een van de leukste dingen om een klein kindje te kunnen aankleden. Het ziet er zo super schattig uit, koester deze momenten!

Boekjes

Boekjes zijn ook een heel goed idee. Je kan zelfs boekjes voorstellen in andere talen. Wanneer kinderen jonger zijn kunnen ze veel makkelijker talen in zich opnemen dus als je nu al wat Franse of Engelse boekjes cadeau geeft en misschien ook voorleest met de baby dan kan er wel wat blijven hangen. Het is heel belangrijk om van de allerjongste leeftijd mogelijk al te beginnen met boekjes lezen. Je kan ook van die speciale “voel-boekjes” kopen voor de allerkleinste omdat het dan extra interactief is en fijn. Het is heel belangrijk om lezen te stimuleren in kinderen. Door vroeg te beginnen met leuke boekjes lezen en het sowieso voor het slapen gaan voor te lezen creëer je een goed gewoonte met je kinderen die ze straks ook alleen zullen voortzetten. Wanneer ze heel klein zijn kan het moeilijk zijn om de concentratie erbij te halen dus probeer boekjes te vinden die ze wel leuk vinden en die misschien kort zijn. Voor je het weet zullen ze niet genoeg kunnen krijgen van het lezen!