lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Tankini met beugel – een etalage voor je taille en borsten

3 min gelezen

Ga je voor een eendelig badpak of toch liever voor een tankini? Een tankini heeft wel voordelen. Als je naar het toilet gaat hoef je jezelf eerst niet uit je badpak te stropen. Want een tankini met beugel lijkt op een bikini, maar dan met een grotere top. Al weer dertig jaar lopen mensen graag in tankini’s rond en ze worden steeds populairder. Dat is goed want je hebt dan steeds ruimere keuze in designs en modellen. 

Een tankini is echt top

De tankini is een ideale hybride tussen de bikini en het eendelige badpak. De top daalt helemaal af tot aan je navel of heupen. Je kunt een tankini ook zien als een tanktop met een broekje. Het is dus in elk geval een tweedelig setje. Voel je je niet heel prettig met je buik? Kies dan voor een tankini met een bikinibroekje dat een verhoogde taille heeft.

Tankini met beugel als je veel beweegt

In een tankini komen je buik, je taille en je boezem voordelig uit. De top valt wijd en verhult kleine onvolkomenheden rond je buik. De voorgevormde cups met beugel en verstelbare bandjes geven je een sierlijk decolleté. Die beugels helpen ook goed bij ondersteuning als je een spelletje beach ball doet of even wilt zwemmen. Ook voor een fijn zonnebad is het handig dat je je topje omhoog kunt doen. Dat wordt problematisch bij een eendelig badpak. Heb je een short bij je op het strand en wil je naar de strandbar? Trek je short aan en het bovenste deel van je tankini is ineens een top.

Tankini met beugel in alle soorten en maten

De lengte van de tankini top is eigenlijk altijd gelijk. Toch varieert die top. Want je kunt kiezen tussen modellen met een V-hals of met een rechte hals. Je hebt ook modellen die een koord of plooien onder de boezemlijn hebben en zo je borsten goed doen uitkomen. Het design van een tankini met beugel is zeer gevarieerd. Tegenwoordig zijn de prints met bloemen of stippen populair. Tankini’s met beugel hebben twee schouderbandjes maar er zijn ook halter modellen. Die zet je vast in je nek door een sluiting of een knoop. 

Vrouwelijk tot en met

De Tankini met beugel flatteert je figuur perfect en zorgt voor echt vrouwelijke rondingen. Vooral vanaf cup D heb je ook baat bij ondersteuning die de beugels geven. Check dan ook even of de verstelbare bandjes voldoende neven steun kunnen geven. Het bovenste deel van de tankini kan speciaal ingenaaide cups hebben die je borsten ondersteunen en er een push up effect aan geven. Maar voor vrouwen met een grotere boezem is de tankini met beugel eerder aan te raden. De beugels verminderen de sexy waarde van een tankini absoluut niet. Die versterk je verder door de juiste prints te kiezen of een tankini met mesh te nemen, dat transparante gaas materiaal dat ineens bepaalde plekjes van je lichaam door laat schemeren. Erg spannend! Je kunt ook kiezen uit retro designs. Dan kom je terecht bij de meisjesachtige polka dots. Of tankini’s met romantische strikjes.