lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Thuis eenvoudig je bloeddruk meten?

2 min gelezen
bloeddruk meten

shopvoorgezondheid.nlVeel mensen merken het niet wanneer zij een te lage of hoge bloeddruk hebben. Vooral ook omdat de symptomen vaak onduidelijk zijn. Pas als zij bij de dokter geweest zijn en het laten opmeten weten zij het zelf ook. Daarom is het belangrijk, vooral bij ouderen om dit regelmatig te doen. Natuurlijk hoeft dit niet elke maand, maar één keer per jaar is zeker aan te raden. Je hoeft hiervoor tegenwoordig niet meer extra naar de dokter. Je kunt eenvoudig een bloeddrukmeter kopen en zelf je bloeddruk meten. Dus als jij “ziekenhuisangst” kun je hier het probleem eenvoudig mee oplossen.

bloeddrukmeterWanneer je het thuis wilt meten kun je het best deze stappen volgen.

Zelf thuis je bloeddruk meten

Bloeddruk meten is geen vast gegeven, daarom is het belangrijk dit op verschillende dagen te doen. Om ervoor te zorgen dat je een betrouwbare meting hebt, kun je dit het best doen op dezelfde tijdstippen, dus bijvoorbeeld ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds. Hoe verder deze tips aan en dan komt het verder goed:

 

  • Als u aan uw linkerarm meet, meet dan altijd aan de linkerkant
  • Houd dezelfde ontspannen lichaamshouding aan (zittend of liggend)
  • Als u zittend een bloeddrukmeting doet, moeten uw voeten plat op de grond staan
  • Meet bij een lege blaas
  • Rust minimaal 2 minuten voor een meting
  • Meet niet direct na eten of drinken, na het nemen van een bad of douche, na een lichamelijke inspanning of tijdens een heftige emotie

Natuurlijk wil je ook weten waar je zo’n bloeddrukmeter kunt kopen, dit kun je eenvoudig doen via shopvoorgezondheid.nl. Hun zijn zeker een aanrader wat mij betreft!

bloeddruk meten