lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Must have accessoires voor elke motorrijder

2 min gelezen
motor accessoires

De juiste accessoires voor je motorfiets kunnen een wereld van verschil maken als het gaat om je rijervaring. Motorrijden gaat namelijk niet alleen over de motor zelf, maar ook over de accessoires die het rijden van de motor nóg leuker maken. In de tekst hieronder kom je te weten welke de must have accessoires zijn voor elke motorrijder.

Helm 

Een motorhelm is niet zomaar een accessoire, maar een cruciaal onderdeel als je veilig wilt rijden op de openbare weg. In veel landen is het dragen van een helm wettelijk verplicht. Er zijn verschillende soorten helmen beschikbaar, waaronder integraalhelmen, jethelmen en systeemhelmen. Kies een helm die past bij je rijstijl, je wensen en behoeften en zorg ervoor dat de helm voldoet aan de veiligheidsnormen.

Kettingslot

Een van de belangrijkste spullen die je moet aanschaffen wanneer je begint met motorrijden is een goede motorslot. Een kettingslot voor je motor is vaak de beste optie om hem veilig te stallen. Ook is een kettingslot vaak verplicht om je motor te verzekeren.

Motorkleding

Zorg voor het dragen van geschikte motorkleding. Hiertoe behoren onder andere een motorjas en een motorbroek. Een motorjas biedt bescherming tegen weersinvloeden en extra bescherming in geval je een ongeluk krijgt. Een goede motorbroek biedt daarnaast extra bescherming én comfort tijdens het rijden. Je hebt ook handschoenen en laarzen nodig. Motorhandschoenen zijn bedoeld om je handen warm te houden en om je te beschermen in geval van een val en goede motorlaarzen bieden bescherming voor je voeten en enkels zodat je meer grip op de grond hebt.

Bagage

Bagage is essentieel voor motorrijders, het maakt niet uit of je een lange reis gaat maken of je motor of een klein ritje maakt. Je kunt diverse soorten opties kiezen, waaronder zadeltassen en tanktassen voor kleine spullen die je onderweg m een wilt nemen als je op de motorfiets bent. Je kunt ook kiezen voor koffers en topkoffers als je reist op de motorfiets met grotere bagage.

Navigatiesysteem 

Wil je altijd snel en makkelijk de juiste routes vinden en plannen en voorkomen dat je verdwaalt? Dan is ook een navigatiesysteem speciaal ontworpen voor motorrijders één van de meest ideale motor accessoires. Er zijn navigatiesystemen die specifiek voor motorrijders bedoeld zijn, waardoor je je rit leuker en efficiënter kunt maken.

Onderhoudsset 

Een basis onderhoudsset is onmisbaar voor elke motorrijder, vooral als je vaak lange ritten maakt met je motorfiets. Een onderhoudsset bevat items zoals een kettingborstel, ketting smeermiddel, bandenreparatieset en basisgereedschap waardoor je in staat bent om onderweg kleine reparaties en onderhoudstaken uit te voeren. Je hoeft dus geen extra geld en tijd uit te geven om tijdens je rit langs een motorspecialist te gaan voor kleine onderhoudstaken.