lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Aandachtspunten bij het kiezen van een overhemd

2 min gelezen
overhemd

Kan je kledingkast wel wat nieuwe overhemden gebruiken, maar weet je niet zo goed welke kleuren, modellen en maten je nodig hebt om de juiste overhemden te kiezen die perfect bij jouw lichaam passen? Hieronder enkele aandachtspunten bij het kiezen van een overhemd dat bij jou past. 

Lengte van de mouwen

Wil je graag overhemden die perfect bij jouw postuur passen? Dan is de lengte van de mouwen ook erg belangrijk. Je moet je tenslotte comfortabel voelen om vrij te bewegen in een overhemd en daardoor dienen je mouwen tot het begin van je duim te komen. Zo zijn je mouwen niet te kort als je je beweegt en vallen ze mooi op lengte. 

Maat en pasvorm

Er goed en verzorgd uitzien heeft niet alleen te maken met uiterlijke verzorging, maar ook met de kleding en bijbehorende pasvorm die je draagt. Kies overhemden uit die passen bij je postuur. Ben je vrij slank gebouwd? Kies dan voor slim fit of extra slim fit overhemden. Deze overhemden zijn er getailleerd en vallen strak rond het lichaam. Heb je een gemiddeld postuur? Dan kun je kiezen voor modern fit, waarin je iets meer ruimte hebt en de stof iets minder strak om je lichaam zit. Ben je wat forser gebouwd? Kies dan voor comfort fit. Deze overhemden bieden meer ruimte rondom het lichaam en zijn netjes, maar niet te getailleerd. Vind je het vervelend als de nadruk op je forsere postuur valt? Kies dan voor een overhemd in een donkere kleur. Kies eenvoudig nette overhemden voor heren online, zodat je er binnen enkele dagen weer uitziet om door een ringetje te halen. 

Kragen 

Veel mannen kiezen nog steeds voor de standaard kraag van vroeger. Echter heb je tegenwoordig ook kragen met knoopjes of kragen die half afgesneden zijn, zodat je ze extra goed kunt dragen met een stropdas. Ook de wide spread kraag is perfect geschikt in combinatie met een stropdas. 

Materiaal 

Het materiaal van een overhemd bepaalt voor het grootste gedeelte hoe het model valt en hoe het eruit ziet. Veel mannen kiezen voor een katoenen overhemd, waarin je niet snel gaat zweten en ook nog eens ademend werkt. Ook linnen overhemden zijn erg geliefd in de zomer of tijdens een buitenlandse vakantie. Linnen werkt ook ademend en is een lichte stof om te dragen. Bij het dragen van overhemden die geheel zijn vervaardigd uit synthetisch materiaal, zul je al snel zweten of een onaangenaam gevoel ervaren door de gladde stof. Een overhemd dat deels synthetische materialen bevat wordt dan echter wel veel gedragen. Deze overhemden kreukken vrijwel niet en worden in vele modieuze designs gemaakt.

Meer verhalen