lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Goedkoop een Vespa kopen in Maastricht

3 min gelezen

De Italiaanse Vespa is na zeventig jaar nog steeds één van de populairste scooter merken ter wereld. Iedereen kent de ronde vormen van de Vespa en al het glanzende chroom. Je kunt goedkoop een kopie aanschaffen zoals IVA, Vespelini, Bella Milano of Grande Retro, maar er gaat niets boven de originele snorscooter of bromscooter uit Italië. Er is eigenlijk maar één nadeel en dat is de prijs. Is het mogelijk goedkoop een Vespa scooter te kopen in Maastricht, en zijn er alternatieve keuzes die je kunt maken? Dat onderzoeken we op deze pagina, en de antwoorden kunnen verrassend zijn!

Bekijk direct de laatste modellen Vespa scooters online bij www.fastfuriousscooters.nl.

Korte historie van Vespa

Het jaar is 1946. De Tweede Wereldoorlog is voorbij en er zijn sancties op Italië gelegd, die in de oorlog samenwerkte met Duitsland. Fabrikant van vliegtuigen Piaggio mocht geen vliegtuigen meer bouwen en gingen op zoek naar een andere doelgroep. Ze besloten om een compacte scooter te ontwerpen voor gebruik in de stad, en ook geschikt voor vrouwen met lange jurken. Het resultaat was de Vespa scooter, een model met doorstap en veel kleiner dan de Duitse en Engelse motoren uit die tijd. Ruim zeventig jaar later is het beroemde design van de eerste Vespa scooter nog steeds terug te zien. Vespa betekent “wesp”, vanwege de vorm van de scooter en het zoemende geluid van de motor.

Vespa kopen

Huidige Vespa modellen

Je kunt de meeste Vespa scooters kopen als snorfiets en bromfiets, ze worden meestal met een viertakt motor geleverd hoewel er ook tweetakt modellen verkrijgbaar zijn. Elke paar jaar komen er nieuwe modellen, nu zijn er twee series:

  • Vespa Primavera: Deze scooter lijkt nog het meeste op de traditionele Vespa modellen met mooie ronde vormen. Er is zelfs een speciale editie in de originele kleuren verkrijgbaar.
  • Vespa Sprint: Dit model is iets sportiever uitgevoerd, met name de sport editie in het wit met een rode striping is erg mooi.

Nog steeds hebben Vespa bromfietsen en snorfietsen die mooie details van chroom, met een optioneel bagagerek en andere accessoires kun je nog meer glanzende elementen toevoegen. Motorisch gezien zijn Vespa scooters met de tijd meegegaan, zowel de Primavera als de Sprint zijn uitgerust met de nieuwste snufjes die niet alleen het rijcomfort verhogen maar ook de veiligheid. Bijvoorbeeld met de gevlochten remkabels voor een verbeterde remdruk.

Vespa kopen in Maastricht

Wanneer je een nieuwe Vespa scooter wilt kopen kun je het beste online kijken. Ten eerste omdat de prijzen daar meestal goedkoper zijn. Ook vind je soms exclusieve modellen die je in de winkel niet zult vinden. Wat dacht je van een Vespa Sprint in matgroen? Dat is mogelijk door een speciale lak methode waarbij je een nieuwe laklaag aanbrengt die je later ook weer kunt verwijderen. Zo wordt jouw Vespa een Italiaanse kameleon. Echt goedkoop is een Vespa niet, voor kwaliteit moet je immers betalen. Je kunt wel overwegen om een scooter te leasen. Dat is een scooter betalen in termijnen, je hoeft jouw Vespa later niet in te leveren. Met een scooter op afbetaling hoef je niet eerst te sparen of voor een budget scooter te kiezen.

Bekijk alle Vespa modellen in de webshop van fastfuriousscooters.nl, de online scooterspeciaalzaak met levering in Maastricht.