lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Hoe kies je een nieuw matras?

2 min gelezen
koel matras

Als je van plan bent om een nieuw matras te kopen kan het best lastig zijn om een keuze te maken uit het grote aanbod dat beschikbaar is. Hoe groot moet je matras zijn, hoe dik, welk materiaal, En ga zo maar door. Talloze zaken waar je aan moet denken. Bent je ook benieuwd waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw matras, lees dan gauw mee!

Koud of warm?

Het is handig om als eerste een keuze te maken in het type matras dat je wilt gaan aanschaffen. Dat kunt je het beste doen op basis van de temperatuur die je wilt dat je matras heeft. Houdt je meer van een koel matras of juist een heet matras? Dat wordt vooral bepaald door het materiaal waarvan het matras is gemaakt. Een Latex matras is bijvoorbeeld redelijk warm terwijl een Pocket matras meestal een koel matras of zelf een koud matras is. Een traagschuim matras is dan weer wat gemiddeld in temperatuur en een koudschuim matras is neutraal in temperatuur.

koel matras

Voorkeuren van je lichaam

Sommige mensen hebben erge klachten aan hun rug of hebben een bepaald lichaamsgewicht of postuur. Maar ook moet je denken aan bepaalde allergieën voor soorten materialen of gewrichtsklachten. En het is ook goed om een na te denken hoe je slaapt. Want of je op de rug, buik of zijde slaapt kan ook nog uitmaken bij het kiezen van een matras.

Soorten matrassen

Er zijn online en in de winkel een heleboel verschillende matrassen te vinden, maar eigenlijk zijn er maar een aantal soorten. Hieronder staan er een paar op een rijtje met een korte uitleg erbij.

– Polyether matras

Polyether is een erg goedkoop type schuim. Het biedt niet super veel comfort door de gesloten celstructuur die het materiaal heeft.

– Koudschuim matras

Koudschuim is een materiaal dat een open celstructuur heeft. Daarom biedt dit type schuim ook een goede ventilatie. Een koudschuim matras is erg comfortabel en veerkrachtig.

– Traagschuim matras

Een traagschuim matras is opgebouwd uit meerdere lagen. Bovenop ligt een laag traagschuim en daaronder ligt een laag veerkrachtig materiaal om steun te bieden. Traagschuim is een materiaal dat minder drukpunten laat ontstaan en comfortabel ligt.

Aanschaffen van nieuw matras

Als je dan eindelijk weet welk matras je wilt halen is het wel goed om nog even te kijken of het goed ligt. Dat kun je gemakkelijk doen door naar de winkel te gaan en te kijken hoe het matras ligt. Ook is het handig om te controleren of je garantie krijgt bij je nieuwe matras. Veel succes met je aankoop!

Meer verhalen