lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Make-up gemaakt voor acne

2 min gelezen
natuurlijke gezichtsverzorging 12

Last hebben van acne is vervelend voor iedereen. Vaak brengt het hebben van acne veel schaamte met zich mee. Met die reden bestaan er veel cosmetische producten als huidverzorging acne en speciale make up voor het reduceren van dit probleem. Acne komt op verschillende plekken voor en met name op plekken waar de huid veel talg aanmaakt. De meest voorkomende plekken voor acne zijn daarom de rug, schouders, borst en het gezicht. Veel van deze plekken worden gemakkelijk bedekt door kleding en vallen niet erg op. Het gezicht is daarentegen lastig te bedekken en valt veel meer op. Met die reden bestaat er make up speciaal voor een acne gevoelige huid om jou zo zelfverzekerd mogelijk te maken.

Beter geen make-up gebruiken

Wanneer je huid ontstoken is klinkt het niet als het beste idee om er make-up op te smeren. In sommige gevallen van acne kan, zeker bij vloeibare make-up, de huid juist verergeren. Toch willen veel mensen graag wat extra zelfvertrouwen door de pukkels zoveel mogelijk te bedekken. Zolang je dit op de juiste manier met de juiste producten doet kan dit ook geen kwaad. Begin met een schone huid en maak gebruik van huidverzorging acne voordat je de make-up aanbrengt en wanneer je het er weer afhaalt. Zo kunnen je talgklieren niet extra verstopt raken. Zorg verder voor schone make-up kwasten, schone handen en een schoon product zodat er niet onnodige bacteriën op en in de huid terecht komen.

Het kiezen van de juiste make-up

Nu je op de hoogte bent hoe je je make-up het beste kunt gebruiken bij een acne huid is het belangrijk om te weten welke make-up je beter wel en beter niet kan aanschaffen. Net zoals bij de verzorging en reiniging van de je huid is het slim om make-up aan te schaffen die beschikt over acne verminderen en verzorgende ingrediënten. Goede voorbeelden hiervan zijn zink en salicylzuur. Verder kan het slim zijn om een foundation te gebruiken met SPF. Door de zon kan acne namelijk blijvende donkere vlekken achterlaten op de huid. Probeer ten slotte weg te blijven van ingrediënten die je huid irriteren, dit kan namelijk zorgen voor meer acne

Meer verhalen