lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Een andere uitstraling geven aan je woning met houten gevelbekleding

2 min gelezen

Wanneer je ervoor wilt zorgen dat jouw woning een warme uitstraling krijgt kan je ervoor kiezen om je woning te bekleden met Gevelbekleding. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding te vinden, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten gevelbekleding. Een van de voordelen van het bekleden van je woning is dat het je woning een andere uitstraling kan geven. Daarnaast zorgt het bekleden van je woning ervoor dat je woning nog beter wordt geïsoleerd. Hierdoor gaat er minder energie verloren, doordat de warmte beter binnen je woning blijft. 

Het gebruiken van zacht op hard hout

Het voordeel aan houten gevelbekleding is dat deze verkrijgbaar is in verschillende soorten en maten. Hout komt namelijk voor in meerdere soorten, deze soorten kan je grofweg onderscheiden in harde en zachte houtsoorten. Harde houtsoorten zijn vaak tropische soorten. Deze soorten hout zijn harder doordat de dichtheid groter is dan bij zacht hout. Een voorbeeld van een harde houtsoort is iroko. Hard hout kan handig zijn als gevelbekleding wanneer je verwacht snel schade op te lopen. Op de website https://www.houtdirect.nl/ kan je meer informatie vinden over houten gevelbekleding.

Zacht hout gebruiken om je woning te bekleden

Zachte houtsoorten zijn vaak de meer traditionele houtsoorten. De spar en de witte den zijn bijvoorbeeld zachte houtsoorten. Het nadeel van zachte houtsoorten is dat deze wat gevoeliger zijn voor beschadigingen dan harde houtsoorten. 

Verschillende kleuren van hout

De verschillende soorten hout zijn ook verkrijgbaar in meerder kleuren. Je kunt niet elke kleur kiezen voor elke soort hout. Elke houtsoort heeft namelijk ongeveer zijn eigen kleur. De kleuren van het hout kunnen variëren tussen lichtbruin tot rood en zelf tot een beetje grijs. Weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de kleur van het hout na verloop van tijd veranderd.