lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Maatwerk bij een verklaring

2 min gelezen
vog online aanvragen

Een vog online aanvragen is tegenwoordig via de computer snel gebeurd, wanneer de aanvraag is gedaan begint het wachten op de uitslag. Gelukkig is iedere aanvraag maatwerk en wordt er niet een richtlijn gehanteerd, de unieke combinatie van de functie en eventueel het strafbare feit wat je hebt gepleegd bepalen of je de verklaring krijgt. Wil je buschauffeur worden spreekt het voor zich dat je geen veroordeling hebt gehad voor rijden onder invloed, zo wordt er zorgvuldig gekeken naar de combinatie van het feit en de functie.

vog online aanvragen

Ook voor bedrijven en rechtspersonen

Wanneer je als bedrijf met een ander bedrijf gaat samenwerken, of je bedrijf verkoopt kun je van de andere partij eisen dat zij een vog online aanvragen. Met de verklaring voor rechtspersonen heb een beetje de zekerheid dat je met een betrouwbare partij in zee gaat, hiermee sluit je uit dat er alleen financiële aspecten in het geding zijn. Bij een verklaring voor rechtspersonen wordt het bedrijf als het ware doorgelicht of er personeel werkt wat een strafblad heeft.

Wettelijke verplichting

Een vog online aanvragen hoef je niet te doen voor ieder beroep, echter kan het wel zo zijn dat het wettelijk verplicht wordt. Op de website van de overheid staan de beroepen vermeld waarbij de verklaring verplicht is. Dat neemt niet weg dat een werkgever altijd een vog mag vragen als hj dit nodig acht, als er geen enkele grondige reden voor is mag de verklaring niet worden geëist. De privacy van een toekomstige werknemer mag niet zomaar in het geding komen.