lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Rammelaar baby kopen? Welke opties heb je?

3 min gelezen
campings Limburg

De rammelaar is een bekend en nog altijd populair product waar baby’s een hoop plezier aan beleven. Het speelgoed mag dus niet ontbreken in de box, in de ledikant of op het speelkleed. Je hebt rammelaars in verschillende vormen en kleuren en nu vraag je jezelf af waarom de rammelaar zo populair is. In onze blog vertellen we meer over het populaire baby speelgoed, welke opties je hebt en wat vooral het nut ervan is. Na dit blog weet je in ieder geval zeker waarom het kopen van een rammelaar baby een goede keuze is!

Wat is het nut van een rammelaar?

Een rammelaar is vooral in de eerste drie maanden een belangrijk speelgoed voor baby’s, want in deze fase maken ze voor het eerst kennis met hun motoriek. Baby’s zwaaien en trappen maar wat in het rond, maar ze leren feitelijk niet hoe het voelt om iets vast te houden of om iets te laten werken. Met een rammelaar leren ze allereerst hoe ze iets vast kunnen houden en ze begrijpen dat op het moment dat ze de rammelaar bewegen dat er geluid te horen is. Dus is een rammelaar zinvol? Ja!

Rammelaar baby kopen? Kies voor een leuk figuurtje

Je zoektocht naar een geschikte rammelaar voor je kindje is een leuke uitdaging, want er is zoveel keuze dat je het feitelijk zo gek kunt maken als dat je zelf wilt. Je hebt keuze uit talloze vormen, figuurtjes en kleurtjes en zeker in het begin kan het een beetje lastig zijn om te bepalen van welke vormen en kleurtjes jouw kindje vrolijk wordt. Je moet als ouder dus gaan bepalen dat de rammelaar in de smaak valt, maar wees gerust. Een kindje zal hier niet snel een mening over hebben. Het is vooral belangrijk dat een rammelaar baby geluid maakt.

Rammelaar baby van verschillende materialen

Naast de vorm en de kleur is ook het materiaal van belang. Er zijn rammelaars van pluche of wol, hout en siliconen. Op latere leeftijd is het handig om een rammelaar te kopen die bestendig is tegen babytandjes en die ook geen gevaar voor de baby vormen. Vooral wanneer de tandjes doorkomen hebben baby’s er een handje van om alles wat los en vast zit in hun mond te stoppen. Een rammelaar van wol, pluche en siliconen is dan de beste optie.

Verschillende soorten geluiden

Je kunt er ook nog opletten welk geluid een rammelaar maakt. Je hebt rammelaars met pitjes, belletjes en ander vulsel dat ook een ander geluid produceert. Hier speelt ook de persoonlijke voorkeur een rol in. Als jouw kindje een behoorlijke tijd met de rammelaar baby aan het spelen is heeft het weinig nut om voor een product te kiezen met een geluid waar je zelf knettergek van wordt. Je wilt immers het moment tussen jouw baby en de rammelaar niet onderbreken, want het speelgoed stimuleert, net als een muziekdoosje, de ontwikkelingen van je kind terwijl je ook niet wilt bewerkstelligen dat jouw baby een negatieve associatie ontwikkelt met de rammelaar.