lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Waarom is de Rolex Datejust zo iconisch?

2 min gelezen
vog online aanvragen

Van vrijwel elk voorwerp heb je er wel een aantal die net wat bijzonderder zijn dan de andere voorwerpen. Dit is ook bij horloges zo. Zo heeft Rolex een heleboel prachtige horloges op de markt gebracht, maar zijn er een aantal die net wat meer teweeg hebben gebracht dan andere horloges. Een van deze horloges is de Rolex Datejust. Ook al zegt de naam je misschien niet zo heel veel, de kans is toch groot dat je wel eens een Rolex Datejust hebt gezien. Of dit nu in een film is of om de pols van een bekend persoon, het komt overal voorbij. Wat maakt dit horloge nou zo iconisch?

Geschiedenis van de Rolex Datejust

Een van de redenen waarom mensen toch wel onder de indruk zijn van dit horloge heeft te maken met de geschiedenis hiervan. De eerste Rolex Datejust kwam namelijk een hele tijd geleden al op de markt. In 1945 werd deze namelijk gelanceerd. Hij was toen al waterdicht en geeft de datum aan op het horloge zelf. Dit was revolutionair toendertijd, want eigenlijk deed niemand anders dit. Dit is dan ook de reden dat het horloge de naam heeft gekregen die het nu heeft. De focus lag namelijk onder andere op de datum die kon worden weergegeven.

Tijdloze stijl

Natuurlijk heeft het succes van de Rolex Datejust niet alleen maar te maken met de datum die je nu ook kunt aflezen. Hoewel dat een heel fijne functie was, heeft het zeker ook wel te maken met hoe het horloge is vormgegeven. Het wordt namelijk omschreven als een tijdloze stijl en de kans is groot dat je dat zelf ook wel zou zeggen. Als je namelijk zou kijken naar het horloge dat op de markt werd gebracht in 1945, dan zou je er vandaag de dag waarschijnlijk nog steeds graag mee rondlopen. Deze stijl wordt dan ook zeker doorgetrokken naar de varianten die vandaag de dag op de markt worden gebracht.

Ideaal voor een alledaagse dag

Aangezien dit horloge niet speciaal gemaakt is om mee te duiken of andere extreme zaken mee te doen, is dit het perfecte horloge voor een doordeweekse dag. Of je nou gewoon naar je werk gaat of misschien iets leuks gaat doen, dit is het horloge dat er perfect bij past. Je kunt altijd de tijd aflezen en ook meteen de datum checken. Daarnaast is het gewoon een prachtig horloge. Je kunt met een Rolex Datejust prima op straat gezien worden. Sterker nog, de kans is groot dat je er een heleboel complimenten mee zult gaan krijgen.

Zelf het gevoel van een Rolex Datejust meemaken?

Dan is het aan te raden om eens goed te kijken naar alle verschillende horloges die je kunt vinden. Als je hebt besloten om een Rolex Datejust te nemen, kun je namelijk nog een heleboel verschillende keuzes maken. Zo kun je je horloge echt precies zo maken als jij wil. Ook kun je er hiermee voor zorgen dat je horloge minder duur wordt.

Dit heb je misschien gemist