lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Een houten urn; Warm, Eerlijk, Natuurlijk & Puur.

2 min gelezen

Wij begrijpen dat de zoektocht naar een passende urn moeilijk & emotioneel kan zijn. Om u actief te ondersteunen binnen het oriëntatieproces, zetten wij enkele mooie urn materialen centraal binnen een reeks van blogartikelen. Dit keer het materiaal ‘hout’. Met een prachtig assortiment urnen, met meer dan 1.300 verschillende urnen in onze online collectie, is de kans groot dat u bij ons een tastbare herinnering vindt die perfect past binnen ieders budget. Urnen voor een eerlijke prijs bij UitvaartUniq.nl.

UitvaartuniQ

Hout is een prachtig materiaal voor de vervaardiging van urnen en de mogelijkheden binnen de categorie houten urnen zijn eindeloos. Uit praktisch oogpunt, aanzien hout een solide materiaal is dat relatief eenvoudig te bewerken is en prijstechnisch gezien zeer interessant is, is hout als materiaal een interessante keuze. Maar vooral ook op het gebied van symboliek en uitstraling is hout zeer gewild als materiaal voor de vervaardiging van een unieke tastbare herinnering. Hout is een prachtig natuurproduct, wat ieder houtproduct uniek maakt, en daarnaast is hout letterlijk en figuurlijk een ‘warm product’. Naast een warme uitstraling neemt hout ook de lichaamstemperatuur aan van de ‘aanraker’. Ideaal geschikt dus voor het levend houden van warme herinneringen. Hout staat tevens symbool voor kracht, leven, overleven, groei en een nieuw begin. Prachtig dus voor een urn.

Daarnaast raakt hout nooit ‘uit de mode’. Hout is tijdloos en een urn van hout is dan ook veelal eenvoudig in te passen binnen een bestaand interieur en vormt tevens op zichzelf staand al een mooi decoratie item. Binnen de noemer ‘houten urnen’ kunt u kiezen uit een grote diversiteit aan urnen, zowel op het gebied van grootte, vorm, stijl, als houtsoort. Dennen, eiken, kersen, noten en mahonie zijn populaire houtsoorten, maar er zijn ook prachtige urnen van fineerhout verkrijgbaar. Op dit moment zijn de ‘boomstam urnen’ erg populair, maar ook de rustieke bamboe urnen zijn een van de beste verkopende urnen van UitvaartUniq.nl op dit moment.