lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Rouwkrans bestellen: wat is er mogelijk?

2 min gelezen

Helaas komen we allemaal ooit in de situatie terecht dat we dierbaren verliezen. We hopen dit moment allemaal zo lang mogelijk uit te stellen, maar als het moment eenmaal daar is, willen we onze dierbaren een zo mooi mogelijk afscheid geven. Rouwboeketten en in het bijzonder rouwkransen vormen voor de meeste mensen een fleurig onderdeel van de dienst. Maar wat is er allemaal mogelijk op het gebied van rouwkransen om een geliefde dierbare de laatste eer te bewijzen rondom het afscheid?

Wanneer een rouwkrans bestellen?

Een rouwkrans bestel je vaak voor een overleden dierbare om diegene op een mooie manier de laatste eer te kunnen bewijzen. Zeker als diegene van bloemen hield. Vaak wordt een rouwkrans dichtbij of op de kist geplaatst tijdens een rouwdienst. Hield de overledene van een bepaald soort bloemen? Laat deze dan verwerken in de rouwkrans als mooi afscheidsgebaar. Rouwkransen zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar en een rouwkrans bestellen kan eenvoudig online via een (gespecialiseerde) bloemist. Diegene zal graag speciale wensen in behandeling nemen of speciale verzoeken omtrent het eren van de overledene. Denk hierbij aan het gebruiken van een speciale kleur of bloemsoort. Hield diegene bijvoorbeeld van rozen? Dan kan er ook een speciale kleur rozen aan de rouwkrans toegevoegd worden.

Soorten rouwkransen

Er zijn diverse soorten rouwkransen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een vierkanten, ovalen, ronde of hartvormige rouwkrans. De bloemen die in de rouwkrans gestoken worden kun je zelf naar keuze uitkiezen en doorgeven aan de bloemist. Wil je de nabestaanden ook graag troosten in hun verdriet? Kies dan een mooi rouwboeket met een bijpassend kaartje en tekst uit via Rouwboeket.nl en laat dit thuisbezorgen bij de nabestaanden als teken van troost.

Een rouwkrans bestellen

Wil je graag een rouwkrans bestellen om tijdens de dienst dichtbij de kist te kunnen leggen? Bestel deze dan tijdig telefonisch of online en geef je wensen qua bloemensoorten en kleuren duidelijk door. Geef vervolgens ook duidelijk de afleverdatum, tijd en plaats aan, zodat je zeker weet dat de rouwkrans op de juiste locatie wordt bezorgd. Vaak zal dit het uitvaartcentrum zijn, maar vaak staat dit duidelijk op de rouwkaart genoteerd. Aangezien er veel rouwboeketten en rouwkransen bij een uitvaartcentrum worden bezorgd, is het noodzakelijk dat de juiste naam van de overledene duidelijk wordt vermeld op de rouwkrans, zodat je zeker weet dat je rouwkrans als eerbetoon bij de juiste dienst aanwezig is.

Dit heb je misschien gemist