lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

3 tips voor een mooiere huid

2 min gelezen

Een mooie huid willen we natuurlijk allemaal! Maar hoe voorkom je puistjes en hoe zorg je er nu voor dat je huid niet snel veroudert? In dit artikel geven we je drie handige tips waarmee je thuis zelf aan de slag kunt, zodat je niet elke week naar de schoonheidsspecialiste Arnhem hoeft.

1. Verwijder je make-up

Deze tip ken je waarschijnlijk al en dat is ook niet zo vreemd. Het is namelijk enorm belangrijk om je make-up elke dag te verwijderen. Make-up verstopt je poriën, waardoor je huid minder goed kan ademen. Als gevolg hiervan gaat je huid meer talg produceren en dat leidt weer tot puistjes. Dat wil je natuurlijk niet! We begrijpen ook dat je af en toe echt geen zin hebt om je make-up te verwijderen voor het slapen gaan, maar zorg er toch voor dat je dit elke avond even doet.

2. Drink voldoende water

Drink jij wel de aanbevolen 1,5 tot 2 liter water op een dag? Veel mensen doen dit helaas nog niet, ook al weten ze wel dat ze dit zouden moeten doen. Water is heel belangrijk voor je gezondheid en het zorgt ervoor dat je huid gezond blijft. Het voert namelijk afvalstoffen af en het heeft een hydraterende werking. Door voldoende water te drinken voorkom je dus huidveroudering en gaat je huid weer stralen.

3. Gebruik een crème die bij je past

Dag- en nachtcrèmes voeden je huid en zorgen er zo voor dat je huid weer in topvorm is. Misschien gebruik je al dagelijks een dag- en nachtcrème, maar weet je ook zeker dat je de juiste crèmes gebruikt? Ga eens langs bij een schoonheidsspecialiste Arnhem, laat je huid analyseren en ontdek welke crèmes het beste bij jou passen.