lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Futon latex matras

2 min gelezen
Futon latex matras

Futon latex matras biedt het beste van 2 werelden

Een futon latex matras is een combinatie van de traditionele Japanse futon matras die is gecombineerd met de moderne latex technologie. Futon matrassen worden al eeuwenlang gebruikt in Japan. Daar worden ze ’s nachts gebruikt om op te slapen en overdag opgevouwen om meer ruimte in een kamer te hebben. Moderne futons zijn vaak gemaakt van synthetische materialen en hebben niet dezelfde natuurlijke voordelen als de originele futons. Lees hier meer over de futon latex matras die de beste eigenschappen van 2 werelden combineert.

Goede ondersteuning

De ‘moderne’ futon latex matras biedt de natuurlijke en ademende eigenschappen van een traditionele futon matras, terwijl deze ook de ondersteuning en duurzaamheid van een moderne latex matras heeft. Latex is duurzaam, veerkrachtig materiaal dat zich aanpast aan lichaamsgewicht en lichaamsvorm en zorgt zo voor een goede ondersteuning van de wervelkolom en vermindert de drukpunten.

Voor wie de futon latex matras?

Een futon latex matras is ideaal voor mensen die graag op een stevig en ondersteunend matras slapen. De natuurlijke ademende eigenschappen van het katoen en de wol in de futon zorgen voor goede ventilatie en vochtregulatie. En de latex zorgt voor de goede ondersteuning en een comfortabel slaapoppervlak. Ander voordeel van de futon latex matras is dat hij eenvoudig op te bergen is en in feite maar weinig ruimte inneemt. Als het matras niet in gebruik is, kun je hem opvouwen en opbergen in een kast of onder het bed.

Niet voor iedereen geschikt

Het is wel belangrijk om te vermelden dat een futon latex matras niet voor iedereen geschikt is. Wie zweert bij slapen op een zacht, weelderig matras, kan de stevigheid van een futon latex matras misschien niet waarderen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele allergieën voor de wol of katoen die in de futon zijn verwerkt. Maar voor wie de combinatie van 2 werelden wel kan waarderen, heeft gegarandeerd een waardevolle toevoeging in de slaapkamer. Is een futon latex matras wellicht onderdeel van je lifestyle? Dan hebben we voor jou nog meer blogs waarmee je je lifestyle kunt vervolmaken.