lifestyleplaats

Alles over ontspanning, mode, eten….

Een tattoo weglaseren, laat ook jouw tattoo verwijderen

3 min gelezen

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze er op een bepaald ogenblik in hun leven voor kiezen om een tattoo te laten plaatsen. Het is echter best mogelijk dat er op een zeker moment iets in het leven van die persoon verandert wanneer de geplaatste tattoo plots niet meer zo’n goed idee lijkt. Gelukkig bestaan hier verschillende oplossingen voor. In eerste instantie zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de tattoo te laten verwijderen door het ondergaan van een operatie. Een tweede oplossing is terug te vinden in het feit dat ze je ze kan laten weglaseren. Voor een tattoo weglaseren geldt dat er menig aantal interessante voordelen aan verbonden zijn. Ben je benieuwd wat deze voordelen nu precies zijn? Je ontdekt ze via de onderstaande informatie!

Hoe kan je een tattoo laten verwijderen? 

Bovenstaande situatie maakt duidelijk dat menig aantal mensen op een zeker ogenblik niet meer tevreden zijn over de tattoo die ze hebben laten plaatsen. In dat geval is het altijd mogelijk om deze te laten verwijderen. Voor het laten verwijderen kan je een keuze maken uit twee opties, namelijk:

  1. Je kan een operatie ondergaan om de tattoo te laten verwijderen;
  2. Het is mogelijk om te kiezen voor je tattoo weglaseren; 

In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen die hun tattoo willen laten verwijderen ervoor kiezen om deze laatste optie toe te passen. Het weglaseren van een tattoo brengt namelijk in de praktijk een aantal zeker niet onbelangrijke voordelen met zich mee. Welke voordelen daar nu exact aan verbonden zijn kan je in het volgende stukje ontdekken.

Waarom geniet een tattoo weglaseren doorgaans de voorkeur? 

Een tattoo weglaseren geniet de voorkeur omwille van tal van verschillende redenen. Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in het feit dat er na afloop van de behandeling geen litteken meer over blijft. Dat is voor het merendeel van de mensen uiteraard een zeer belangrijke troef in vergelijking met een operatie waarbij een operatie zo goed als altijd zichtbaar blijft. Je moet er in principe alleen maar rekening mee houden dat het ondergaan van een laserbehandeling in totaliteit wat langer duurt. Wil je dus met andere woorden vooral zo snel mogelijk van een bepaalde tattoo verlost zijn? Dan kan een operatie nog steeds een goede optie zijn. Toch geven het merendeel van de mensen dus duidelijk de voorkeur aan een laserbehandeling.

Biedt een tattoo laten weglaseren een sluitende oplossing?

Tot slot spreekt het voor zich dat veel mensen zich de vraag stellen of een tattoo weglaseren een sluitende oplossing biedt in de praktijk of niet. Tijdens de behandeling is het zo dat er met een speciale laser een lichtbundel wordt gecreëerd die wordt gericht op de tattoo. Voor deze lichtbundel geldt vervolgens dat ze wordt geabsorbeerd door de inkt van de tattoo die zich in de huidlaag bevindt. De energie van de laser zorgt ervoor dat de inkt die deel uitmaakt van de tattoo in allemaal zeer kleine stukjes uit elkaar valt. Vervolgens kan het door het lichaam worden afgevoerd als afvalstoffen. Na elke behandeling zal je kunnen vaststellen dat de tattoo lichter en lichter zal worden. Dit tot ze uiteindelijk volledig zal komen te verdwijnen.

Ook middels een laser ontharen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden!